Dacă am fost respins, după cât timp mă pot prezenta din nou la examen?
     Un candidat care a fost respins se poate prezenta din nou după cel puţin 15 zile. Nu uita să achiţi din nou taxa de examen şi să verifici valabilitatea cazierului judiciar. Pentru primul şi al doilea examen programarea se va face de către şcoala de şoferi.
Nu am domiciliul în judeţul Bacău. Pot face şcoala de şoferi aici? Unde voi susţine examenul?
     Poţi urma cursurile şcolii de şoferi în orice judeţ, dar examenul urmează să-l susţii în municipiul reşedinţă de judeţ unde ai domiciliul sau viza de flotant.
Am permis străin – cum pot obţine o altă categorie în ţară?
     Pentru adăugarea unei noi categorii trebuie urmate cursurile unei şcoli de şoferi autorizate pentru categoria respectivă, timp în care trebuie preschimbat permisul străin cu unul românesc urmând procedura indicată de organele competente.
Cum procedez în situația transferului la o altă școală de conducători auto?
     În situaţia rezilierii contractului de şcolarizare pe motivul transferului la altă şcoală de conducători auto, managerul activităţii şcolii de conducători auto are obligaţia de a elibera, persoanei titulare de contract, următoarele documente:
a) caietul cursantului completat la zi, barat cu menţiunea “transfer”, semnat şi ştampilat;
b) documentele personale depuse de titular la sediul şcolii de conducători auto, şcoala de conducători auto păstrând copiile acestor documente;
c) dovada efectuării pregătirii practice, după caz;
d) fişa de transfer.

pagina 1    pagina 2

acasă   |    despre noi   |    legislaţie   |    înscriere online   |    întrebări frecvente   |    contact

Copyright © 2008 LIV-COMAL S.R.L.